BaSys.cz BaSys.cz BaSys.cz

Pro Audio

Na ven

Na doma

Do auta
Témata Zavřít X

Behringer TRUTH B1031A

Behringer TRUTH B1031A
Behringer TRUTH B1031A Behringer TRUTH B1031A Behringer TRUTH B1031A Behringer TRUTH B1031A
SKU: B1031A

Aktivní 2pásmový referenční studiový monitor s 8" kevlarovým basovým měničem, cena je uvedená za 1ks

Zobrazit údaje o produktu

OBRATEM U VÁS – MŮŽE SE LIŠIT V ZÁVISLOSTI NA VOLBĚ DOPRAVY A PLATEBNÍ METODY

s DPH: 4 990,00 Kč bez DPH: 4 123,97 Kč
Doprava: 99,00 Kč
(zdarma při nákupu nad 5000,-)
kus

Buďte první recenzent

Je-li řeč o studiových nahrávkách, chcete věrnost.

Při uvážení, jak důležité je vaše umění, byste ji měli přímo požadovat! Proto jsme navrhli nové referenční monitory B1031A, které neříkají nic jiného, než PRAVDU. Ovšem, že po připojení k vaší stereofonní sestavě nebo k videosystému domácího kina mají pořád skvělý zvuk, při jejich návrhu však bylo pamatováno především na studio – kde každý tón, který zazpíváte či zahrajete, je „pod mikroskopem“.

 

Postaveno na dědictví

Naše monitory se setkaly s takovým úspěchem, že jsme je prodávali po tisících do nejkritičtějších uší naší planety – uší vyžadujících neutrální zvuk reálného referenčního monitoru. Pokud se zeptáte jakéhokoli studiového zvukaře, potvrdí vám, že poslech nahrávky pouze na jedné sadě monitorů vždy nepodává přesný obraz o provedené mixáži. Jelikož lidé poslouchají hudbu doma, v automobilech, na mp3 přehrávačích apod., je kriticky důležité, aby byla konečná mixáž přehrávána na reproduktorech co nejvíce velikostí a typů. Proto jsme vytvořili tyto menší monitory B1031A, které slouží také jako ideální zadní reproduktory v systémech prostorového zvuku.

 

Léta výzkumu a vývoje

V průběhu uplynulých tří let se náš tým výzkumu a vývoje vydal na misi s cílem vytvořit „dokonalý“ studiový monitor. Naši zvukoví konstruktéři vyzkoušeli širokou škálu měničů a konstrukcí ozvučnic společně se stávajícími a vznikajícími technologiemi. Když se veškerý prach usadil, rozhodli se model B1031A osadit 1" výškovým měničem s ultravysokým rozlišením s kopulovou membránou a 8" basovým měničem o dlouhém zdvihu s kevlarovou membránou.

 

Proč Kevlar?

Jsme rádi, že se ptáte. Kevlar vykazuje mimořádný poměr pevnosti a hmotnosti, proto se také používá v neprůstřelných vestách. Kevlar dodává našemu LF měniči sílu zpracovávat extrémně vysoké úrovně energie požadované pro nezkreslené a tělem otřásající basy. A kevlarové membrány mohou vzhledem ke své velmi nízké hmotnosti reagovat mnohem rychleji než membrány papírové, což je důležité nejen pro zachování integrity basového obsahu, ale také kritické pro přesnost a rozlišení středového pásma. Naše kevlarové měniče reprodukují i nejjemnější detaily pásma nízkých kmitočtů bez narušení středového pásma.

 

Výkon pro lidi

Vytvoření studiového monitoru této třídy obnáší o pořádný kus více, než jen vtěsnání „neprůstřelného“ basového měniče a technicky dokonalého výškového měniče do atraktivní skříňky. Obnáší to též výkon – a ne malý! Mnohem důležitější je fakt, že tento výkon je nutno přizpůsobit individuálním vysokofrekvenčním a nízkofrekvenčním měničům. Zatímco někteří z našich konkurentů se spokojí s vtěsnáním libovolných reproduktorů, které jim leží v dílně, do narychlo navržených skříněk a poté přidají sadu pro zesilovač typu „jedna velikost padne všem“, my stavíme každou jednotlivou součást od samých základů.

My do každého reproduktoru B1031A umisťujeme 150W technologii pro bi-amping (včetně aktivní výhybky s časovou a fázovou korekcí), čímž je zajištěno, že budete mít k dispozici obrovské výkonové rezervy potřebné k jejich opravdu divokému vybuzení.

 

Navrženo pro provoz ve vašem prostředí

Ideálním prostředím pro poslech je lineárně znějící místnost bez nadměrných odrazů (ozvěn) i nadměrných pohlcení (tlumených a nepřirozených zvuků). Avšak vzhledem k tomu, že všechny místnosti nejsou akusticky stejné, monitory TRUTH jsou navrženy tak, aby plnily svou funkci v široké škále situací. Monitory jsou opatřeny přepínači umožňujícími přizpůsobení nízkofrekvenční a vysokofrekvenční charakteristiky monitoru optimální výkonnosti specifické pro vaše poslechové prostředí.

Kriticky důležité je také umístění. Reproduktory by ideálně měly být umístěny v dostatečné vzdálenosti od stěn, aby bylo zaručeno řádné podání basů. Žádné obavy, monitory B1031A jsou vybaveny přepínači kompenzace akustiky místnosti, čímž je lze umístit ke stěnám nebo i do rohů. Stěny mají sklon ke podporování nízkofrekvenčních složek, rohy zvýrazňují basy ještě silněji, monitory TRUTH však lze vyladit na míru pouhým nastavení jednoho či dvou přepínačů tak, aby poskytovaly věrohodnou basovou odezvu podle vaší situace.

 

Široký „sweet spot“ nezpůsobující únavu

Zatímco některé z našich konkurenčních studiových monitorů vykazují úzce soustředěný „sweet spot“ (optimální místo poslechu u páru reproduktorů), náš vlnovod je navržen tak, aby vytvářel mnohem hojnější a širší poslechovou zónu. Znamená to, že v tomto jediném místě, kde vše zní dokonale, nebude vyšlapána díra do koberce. Uvnitř stereofonního obrazu máte volný pohyb k nalezení ideálního bodu pro citlivé pozice nástrojů a efektů.

Nepocítíte ani újmu vlivem „monitorového únavového syndromu“, problému, který vzniká z dlouhodobého poslechu obsahu s pronikavými vyššími středy a výškami – celkem významný argument pro všechna celonoční míchací sezení, která dávají zabrat vašim nervům.

 

K čemu ty RCA konektory?

Ano, umisťování zásuvek RCA na studiové monitory je poněkud neobvyklé – ale proč ne? Nyní můžete reproduktory B1031A připojit k počítači, mp3 přehrávači nebo k televiznímu přijímači pro dosažení strhujícího akustického přednesu. Pro vytvoření univerzální konfigurace použijte pro přívod k počítači/od počítače jedno z našich audio rozhraní USB (například UCA222). Tato komfortní konfigurace dovoluje monitorovat vaše nahrávací projekty a provádět jejich mixáže a mastering přímo z vašeho počítače.

 

Slyšet znamená věřit

S různým technickým žargonem bychom vás mohli otravovat do nekonečna (pokud jej máte rádi, na konci je připravena speciální zábava), avšak slyšet reproduktory TRUTH vás přiměje uvěřit. Od „neprůstřelných“ basů kevlarového basového měniče až po hebké horní pásmo výškového měniče s HF kopulí s námi budete patrně souhlasit, že v této třídě je model B1031A nepřekonatelný. Porovnejte je s konkurencí a rozhodněte se pro BEHRINGER!

Doplňkové údaje / Behringer TRUTH B1031A

Značka Behringer
Typ reproduktoru aktivní, studiové monitory
Výkon 150W
Možnosti zapojení jack 6,3 mm, XLR
Barva černá
Rozměry repr. 1", 8"
  • Ultralineární studiový monitor v reálně aktivním provedení
  • Přesné zesilovače ve třídě A/B s aktivními ochrannými obvody: 100 W pro LF / 50 W pro HF
  • 1" výškový měnič s hedvábnou kopulovou membránou a ultravysokým rozlišením pro definitivní zvukovou reprodukci
  • 8" basový měnič s dlouhým zdvihem s Kevlarovou membránou odolnou proti deformacím pro definitivní odezvu basů
  • Definitivní rozptylové charakteristiky a extrémně velký „sweet spot“ díky vyspělým technologiím vedení vln
  • Vysoce přesná síť aktivních výhybek s filtry Linkwitz-Riley 4. řádu
  • Možnost přizpůsobení široká škálu akustických podmínek
  • Samostatně ovládaný limiter na ochranu proti přetížení od hlubokých nebo vysokých kmitočtů
  • Magnetické stínění umožňující umístění do blízkosti počítačových monitorů
  • Napájecí zdroj „Planet Earth“ (planeta Země) zajišťující maximální flexibilitu (100–240 V~), zvukovou reprodukci bez šumu, špičkovou přechodovou charakteristiku a nízký příkon pro úsporu energie
  • Servo-symetrické vstupy se zásuvkami XLR, 1/4" a nesymetrické konektory RCA
  • Vysoce kvalitní součásti a výjimečně robustní konstrukce zaručují dlouhou životnost
  • Návrh a konstrukce: BEHRINGER, SRN
Název společnosti Místo obchodu Vzdálenost Informace skladu Cena dopravy* Cena*
Vytvořte vlastní recenzi
1 hvězdička 2 hvězdičky 3 hvězdičky 4 hvězdičky 5 hvězdiček

Porovnat produkt