BaSys.cz BaSys.cz BaSys.cz

Pro Audio

Na ven

Na doma

Do auta
Témata Zavřít X

Beyerdynamic Lagoon ANC: první sluchátka na světě s funkcí odrušení okolí a individuální personalizací zvuku


2019/10/08

Německý beyerdynamic představil letos první sluchátka na světě kombinující funkci ANC, tedy aktivní odrušení okolních ruchů, a individuální personalizaci zvuku, která přizpůsobí reprodukci každému posluchači podle jeho sluchu. Kromě toho nabízejí velmi precizní a vyvážený zvuk odpovídající renomé značky, jejíž sluchátka má ve svém vybavení většina profesionálních nahrávacích studií. Nyní přichází model beyerdynamic Lagoon ANC na náš trh.

 

Praha, 8. října 2019 – Společnost BaSys CS, výhradní distributor produktů beyerdynamic pro ČR, představuje na našem trhu sluchátka beyerdynamic Lagoon ANC. Tato novinka přidává k vynikajícímu zvuku do jednoho produktu vůbec poprvé dvě unikátní technologie – v poslední době velmi populární funkci ANC (Active Noise Cancelling), která eliminuje okolní ruch, a osobní personalizaci zvuku podle sluchu každého uživatele, kdy je reprodukce přizpůsobena sluchovým vlastnostem konkrétního uživatele. K tomu přidávají zajímavý a praktický prvek LED osvětlení vnitřní části náušníků. Podle nasvícení poznáte jednak úroveň nabití a když vezmete sluchátka ve tmě do ruky, hned budete vědět, který náušník je pravý a který levý.

-

Precizní zvuk

Kvalita reprodukce by měla být při výběru sluchátek vždy na prvním místě. Sluchátka beyerdynamic mají v tomto ohledu vynikající renomé a některý z modelů lze najít ve vybavení většiny profesionálních nahrávacích studií po celém světě. Lagoon ANC jsou vzorovým příkladem, jak lze profesionální vlastnosti přenést do sluchátek určených pro širokou veřejnost. Rychlé a důrazné basy jsou zde ve vyrovnaném poměru se středy i čistými výškami, a to při reprodukci hudby napříč všemi žánry. Pro bezdrátový poslech využívají technologii Bluetooth v kombinaci s audio kodeky Qualcomm® aptX ™, aptX ™ Low Latency a AAC. Ať už je uživatel propojí se zařízením se systémem Android nebo iOS, nabídnou nejvyšší dostupnou kvalitu zvuku. Kromě toho je lze pro bezztrátový poslech použít i s využitím odpojitelného kabelu. Další vlastností, na kterou byl při návrhu kladen velký důraz, je pohodlné provedení i při mnohahodinovém poslechu.

-

Aktivní odrušení okolí, dotykové ovládání a 45 hodin na baterie

Sluchátka Lagoon ANC jsou prvním modelem beyerdynamic, který využívá technologii aktivního potlačení nežádoucích zvuků z okolí. Jejím základem jsou vnější mikrofony a elektronika, která se při přehrávání hudby stará o potlačení ruchů uvnitř sluchátek. Výsledkem jsou optimální poslechové podmínky i v rušném prostředí. Uživatel má k dispozici buď poslech bez ANC nebo dvě úrovně odrušení, které volí pomocí manuálního přepínače na sluchátkách.

Většina ovládacích prvků, jako úprava hlasitosti, pozastavení a pokračování přehrávání či přesun mezi skladbami, je implementována do dotykového panelu na náušník. Povely byly navrženy tak, aby nedocházelo k nechtěnému náhodnému ovládání. Vestavěná baterie umožňuje až 24,5 hodiny hlasitého poslechu s plně aktivovanou funkcí ANC nebo 45 hodin přehrávání s vypnutým odrušením okolí.

-

Osobní personalizace zvuku MOSAYC

Sluchové vlastnosti každého z nás mají drobné odlišnosti a během času se působením mnoha vlivů mění. Technologie osobní personalizace zvuku pochází původně z lékařského prostředí, kde se používá při ladění naslouchátek pro lidi se sluchovým postižením. Do audiotechniky ji implementuje německá společnost Mimi Hearing Technologies a v kategorii sluchátek ji lze najít u beyerdynamicu, s nímž společnost úzce spolupracuje. Princip je jednoduchý – uživatel absolvuje poslechovou zkoušku, během níž systém pozná, která frekvenční pásma vnímá silněji a která naopak méně. Po absolvování tohoto osobního testu sluchu je, zjednodušeně řečeno, upraven ekvalizér sluchátek tak, že zdůrazní frekvence, v nichž má uživatel sluchový propad. Výsledkem je vyrovnaná reprodukce hudby pro každého uživatele bez ohledu na jeho sluchové vlastnosti.

Sluchátka beyerdynamic Lagoon ANC jsou na našem trhu k dostání ve dvou barevných provedeních – černé a černo-hnědé. K dostání jsou u autorizovaných prodejců distributora BaSys CS za koncovou doporučenou cenu 10 000 Kč.

 -

O společnosti beyerdynamic:

beyerdynamic GmbH & Co. KG, se sídlem v německém Heilbronnu představuje inovativní audio výrobky s nejvyšší zvukovou kvalitou a průkopnickými technologiemi. Dvě obchodní divize, Consumer Audio a Pro Audio & Installed Systems, poskytují na míru šité řešení pro uživatele z profesionální i spotřební oblasti. Většina produktů je vyvinutá v Německu a vyrábí se především ručně. Počínaje hi-fi sluchátky, mikrofony a systémy pro konference a tlumočení konče.

O společnosti BaSys:

Společnost BaSys je předním distributorem prémiové audio a video techniky se sídlem ve Švýcarsku a s distribučními společnostmi v několika zemích Evropy. Od roku 1990, kdy byla společnost založena, zastupuje světové značky, jako Pioneer, Bose, Loewe, Elac, Marantz, beyerdynamic, Neutrik, Bugera, Behringer, Monster, TC electronics, Midas, KlarkTeknik, Turbosound, Cordial, Rean.

 

 

 

Porovnat produkt