BaSys.cz BaSys.cz BaSys.cz

Pro Audio

Na ven

Na doma

Do auta
Témata Zavřít X

Bose Frames - neobyčejné brýle


2019/10/31

Bose, legendární výrobce audiotechniky, uvádí na náš trh speciální chytré brýle, které otevírají uživatelům nové možnosti poslechu hudby a zároveň jsou vstupní branou do světa zvukové rozšířené reality. 

Společnost Bose spustila na našem trhu prodej speciálních chytrých brýlí, které kromě atraktivní možnosti diskrétního poslechu hudby otevírají nové možnosti zvukové rozšířené reality (Audio Augmented Reality, AR). Působivý a hutný poslech hudby dobře slyšitelný pouze pro daného uživatele, jenž současně slyší všechny zvuky ze svého okolí, zajišťují speciálně směrované reproduktory instalované v raménkách brýlí. Využití zvukové rozšířené reality umožňují vestavěné senzory, které ve spojení se smartphonem rozpoznají přesnou lokaci uživatele i směr, kterým se dívá. Výhodou je, že pro využití těchto možností nemusí uživatel držet v ruce telefon a sledovat jeho displej. Zvukovou rozšířenou realitu lze využívat naprosto přirozeně. První aplikace z kategorie navigačních služeb, her a dalších oblastí jsou již k dispozici a další jsou vyvíjeny. Navigace může do reproduktorů oznámit, že máte zahnout doleva kolem McDonaldu, který je přímo před vámi, nebo přečíst informace o pamětihodnosti, na kterou se právě přirozeně díváte. Zajímavou a praktickou možností je také aplikace virtuální caddyho, kterou mohou využít hráči golfu.

frames
Chytré brýle Bose Frames s označením Alto s hranatými obroučkami a Rondo se zaobleným tvarem jsou přímo navrženy pro rozšířenou realitu, a právě nyní se dostávají na náš trh. Jejich propojení s mobilním telefonem zajišťuje technologie Bluetooth a integrovaný směrový mikrofon umožňuje realizovat pohodlně handsfree hovory. Decentně zatmavená skla jsou samozřejmě vybavena kvalitní ochranou proti záření UVA i UVB. Na jedno nabití je lze plnohodnotně využívat včetně všech jejich možností po dobu 3,5 hodiny.

rondo front
Rozšířená realita obecně
Rozšířená realita je v současnosti známá především ve spojení s obrazem. Představuje koncept propojení skutečného a virtuálního světa – zpravidla funguje tak, že do obrazu, který zobrazuje skutečnost, přidává další grafické prvky. Příkladem využití takové rozšířené reality je populární lov pokémonů. Zajímavou aplikací je také možnost namíření kamery telefonu na historickou památku se současným promítnutím jejího názvu a dalších dostupných informací na displej. Tyto způsoby využití předpokládají propojení s GPS modulem vestavěným do přístroje. Zvuková rozšířená realita dává uživateli na základě jeho místa a směru pohledu hlasové pokyny či informace. Abyste mohli zvukovou rozšířenou realitu ve spojení s brýlemi Bose využít, je třeba mít kromě samotného zařízení v telefonu nainstalovanou a aktualizovanou aplikaci Bose Connect (ve verzi 8.0 a vyšší). Poté můžete stahovat a používat všechny dostupné aplikace pro zvukovou AR.

První aplikace – navigace, tajný agent nebo virtuální caddy
První aplikace k využití zvukové rozšířené reality jsou již ke stažení a uživatelé si tak mohou základní možnosti vyzkoušet už nyní. Nutno říci, že Amerika je v možnostech uplatnění aktuálně dále. Propojení map a obrovského množství souvisejících informací je oproti našim podmínkám rozdílné. K dispozici máte například praktickou Naviguide AR by Navisens, která propojuje prvky navigace s informacemi o okolních zajímavostech. Milovníky zábavy potěší hra Komrad AR, během které se stáváte tajným agentem, případně Head Games by Earplay, při níž používáte svůj hlas a pohyby při řešení mimozemské invaze. Možnosti zvukové rozšířené reality demonstruje aplikace Audiojack, během níž se ocitáte uprostřed hudebního vystoupení a na základě vašeho pohybu a otáčení hlavy se mění vnímání jednotlivých hudebních nástrojů kolem vás. Aplikace Golfshot sdružuje zase podrobné informace z více než 45 000 golfových hřišť. Pozná, jakou jamku, z jakého místa hrajete a kam se zrovna díváte. Díky tomu vám dokáže coby virtuální caddy doporučit hůl a podat další užitečné informace.

Chytré brýle Bose Alto a Rondo jsou nyní v prodeji u autorizovaných prodejců distributora BaSys za doporučenou koncovou cenu 5 990 Kč.




Porovnat produkt