BaSys.cz BaSys.cz BaSys.cz

Pro Audio

Na ven

Na doma

Do auta
Témata Zavřít X

ELAC NAVIS ARB-51 nejlepší aktivní stereo reprosoustava roku


2019/08/28

Nejlepším aktivním stereo repro systémem sezóny 2019-2020 je podle uznávané poroty EISA vysoce výkonná třípásmová policová reprosoustava ELAC NAVIS ARB-51. Série NAVIS, která byla představena před letošním létem, zahrnuje kromě oceněného provedení také podlahový model NAVIS ARF-51.

Vyniká mimo jiné třemi vestavěnými analogovými zesilovači. Každý z nich je postaven na míru reproduktoru, jehož kmitočtové pásmo zásobuje. Z tohoto důvodu odpadá mnohdy zdlouhavé hledání zákazníků vhodného spoluhráče, jako v případě běžných pasivních reprosoustav.
navis
Díky aktivnímu provedení s vestavěnými zesilovači je ELAC NAVIS ARB-51 vynikajícím univerzálním a designovým řešením domácího ozvučení. Reprosoustavu lze připojit k libovolnému analogovému zdroji s možností plynulé regulace hlasitosti, jako je předzesilovač nebo jiný zdroj hudby s nejpoužívanějším linkovým audio výstupem (včetně mobilního telefonu či počítače). Pomocí kabelů RCA je možné propojit NAVIS také s vysoce kvalitními audio komponenty. Basové měniče zásobuje zesilovač výkonem 160 W, 100 W je určeno středům a 40 W výškám. Celkových 300 W napájí jednotlivé sekce signálem s optimálními vlastnostmi bez limitace a zkreslení.

navis

Porota EISA označila soustavu ELAC NAVIS ARB-51 jako „brilantní“. Ocenila vlastní firemní měniče, integrované analogové výhybky a zesilovače. Výsledkem je dle hodnocení „pozoruhodná přesnost a čistota zvuku. Skutečnost, že každý reproduktor má svůj vlastní zesilovač, má pozitivní vliv na jejich nezávislost. Pokud NAVIS připojíte k předzesilovači prostřednictvím RCA nebo XLR kabelů, získáte kompletní, optimalizovaný systém. Nabízí se i zcela bezdrátový přenos signálu dokoupením jednotky Discovery Connect, která navíc rozšíří konektivitu o Bluetooth a AirPlay společně se Spotify Connect.


Kromě integrace analogových zesilovačů je přirozený přednes reprosoustav NAVIS docílen díky vestavěným reproduktorům. Použitý koncentrický středo-výškový měnič spojuje ideálním způsobem obě pásma tak, že zvuk vychází z jednoho bodu a směřuje k uším posluchače po stejné ose. Měniče obou kmitočtových pásem jsou spojeny bez švů, což přináší zvukové i designové benefity. Tyto reproduktory doplňují basové měniče o průměru 150 mm s hliníkovou membránou, které produkují překvapivě mohutný základ. Reprosoustavy NAVIS jsou dostupné v tradičním černém a bílém klavírním laku. Oceněná policová stereo sada je k dostání za 52 000 Kč.

Porovnat produkt