BaSys.cz BaSys.cz BaSys.cz

Pro Audio

Na ven

Na doma

Do auta
Témata Zavřít X

Hi-fi Voice testuje nový Pioneer A-40AE


2019/02/20

Je jen málo výrobců audio techniky, jejichž rodokmen by sahal hlouběji do historie, než ten u japonské značky Pioneer. Však pan Matsumoto svůj první dynamický reproduktor uvedl na trh v roce 1937. Dnes firma nabízí celou plejádu elektroniky a většinu z ní v dostupných cenových hladinách. To bezezbytku platí i pro integrovaný zesilovač A-40AE, který se snaží v této základní cenové hladině nabídnout všechno, co je pro solidní domácí reprodukci zvuku potřeba.

Osmikilový stroj je typický hi-fi komponent - pravoúhlé účelné linie se složily do šířky 43,5 cm, výšky 12,9 cm a hloubky 32,3 cm, tedy do velmi obvyklých proporcí. Velmi standardní a pro Pioneer rozhodně typické je i pojetí čelního panelu - dominuje mu veliký ovladač hlasitosti, jeho tři menší a trošku štíhlejší kopie po levé straně ovládají tónové korekce, další obdobný po straně pravé zase cyklicky přepíná vstupy, kdy o tom aktivním informuje rozsvícená dioda ve sloupci mezi voličem vstupů a hlasitosti.

V levé třetině čelního panelu je krom spínacího tlačítka ještě čtveřice tlačítek opravdu malinkých, sloužících k přemostění všech korekcí, ke zdvižení okrajů frekvenčního pásma funkcí loudness, k volbě aktivního setu reproterminálů a nakonec k aktivaci přímého vstupu do koncového stupně. Zapomenou bychom neměli ani na velký sluchátkový výstup.

Více:https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/zesilovace-integrovane/2080-pioneer-a-40ae

Porovnat produkt