BaSys.cz BaSys.cz BaSys.cz

Pro Audio

Na ven

Na doma

Do auta
Témata Zavřít X

Problém s pomalou WiFi vyřeší Devolo Magic


2021/09/08

Jak vyřešit pomalou a vypadávající WiFi


Máte v některých částech domu, bytu nebo firmy příliš slabý WiFi signál? Zasekávají se vám při přehrávání z internetu nebo centrálního datového úložiště videa a filmy? Mají děti během distanční výuky problémy s vypadáváním signálu nebo máte výpadky během pracovních videohovorů? Zdá se vám, že se vám stránky z internetu načítají někdy pomaleji, než by měly? Zdaleka ne vždy je při popsaných situacích na vině pomalé připojení k internetu. Jak můžete zjistit pravou příčinu a problém vyřešit?





Během celosvětové pandemie koronaviru nabývá na významu rychlé a stabilní připojení domácností k internetu. Mnoho pracovních i školních činností se z osobní roviny přesunulo do elektronické komunikace. Na denním pořádku jsou online porady či hovory a distanční školní výuka. Více času tráveného doma s sebou zároveň nese vyšší vytížení internetu všemi uživateli. A protože většinu počítačů, tabletů, telefonů, televizorů a dalších chytrých zařízení připojujeme dnes bezdrátově pomocí WiFi, je rychlá a bezproblémová bezdrátová síť základním požadavkem moderní rodiny. Rychlost samotného připojení od poskytovatele je ve většině domácností dnes již dostačující. Kritické situace vznikají většinou kvůli rušení bezdrátového signálu nebo proto, že některé stěny nebo jiné překážky průchod bezdrátového signálu více či méně brání.

Změřte si rychlost připojení k internetu

Nejprve zkuste vyloučit, že je na vině rychlost připojení domácnosti k internetu. Pro tento účel jsou zdarma k dispozici speciální stránky, které prověří rychlost stahování a nahrávání dat na internet. Využít lze například www.dsl.cz. Toto měření zopakujte na různých místech v domě. Pokud zjistíte v blízkosti routeru (bezdrátového rozbočovače často kombinovaného s modemem) výrazný rozdíl mezi naměřenou hodnotou a rychlostí deklarovanou poskytovatelem internetu, zkuste při měření připojit notebook k routeru síťovým kabelem. Tímto postupem zjistíte, zda je příčinou rychlost připojení nebo komplikace s WiFi.

Rozvod pomocí elektrického vedení

Zjistíte-li, že rychlost je v blízkosti routeru vyšší než ve vzdálenější části domu, vyřešte problém jednou provždy. Zaveďte signál do problematických míst pomocí stávajícího elektrického vedení. K tomuto účelu slouží specializovaná zařízení Devolo Magic 2. Jedná se o krabičky, které jednoduše zastrčíte do zásuvky. První z nich se instaluje v blízkosti routeru a propojí se s ním kabelem. Druhá část zajistí přenos signálu bez ztráty rychlosti kamkoli v rámci stejného elektrického rozvodu. Podle konkrétního modelu zprostředkuje buď kabelové připojení vzdáleného zařízení nebo vytvoří WiFi síť se stejným názvem. Pokud budete poté chodit po bytě s přenosným zařízením, systém vás automaticky přepojí na tu část WiFi, která je v daném místě nejsilnější. Tímto způsobem vyřešíte jak komplikace s rychlostí, tak i s pomalou odezvou například při hraní her. Všechna zařízení, jako jsou televizory, monitorovací kamery, dětské chůvičky a další spotřebiče budou komunikovat po bezdrátové síti plynule a bez prodlev.

Produktový tip: Devolo Magic 2 WiFi next Starter Kit

 

Potřebujete vyřešit distribuci internetového připojení v bytě nebo domě? Tato dvoudílná sada, kterou lze dále rozšířit, zajistí přenos internetu do vzdálenějších nebo problematických míst po stávajících elektrických rozvodech až do vzdálenosti 500 metrů při zachování bezkonkurenční rychlosti až 2400 Mbps. Po elektrických rozvodech přenese signál do míst, kde jste dosud měli s bezdrátovým připojením problém a zde vytvoří rozšířenou WiFi s přenosovou rychlostí dostatečnou pro připojení více zařízení (až 867 Mbit/s). Systém vás pak automaticky přepojí k bodu s nejsilnějším signálem. Tímto způsobem zajistíte v celém domě stabilní připojení pro hraní her, streamování obrazu i zvuku a bezproblémovou funkci všech chytrých zařízení

Porovnat produkt