BaSys.cz BaSys.cz BaSys.cz

Pro Audio

Na ven

Na doma

Do auta
Témata Zavřít X

ELAC na Florida Audio Expo 2024


2024/02/29

Jednou z prvních, a poměrně ještě mladých, hi-fi výstav v roce je FLAX – Florida Audio Expo, která se letos konala po šesté v apartmánech Embassy Suites by Hilton Tampa Airport Westshore. Ve 12 patrech byly od 16. – 18. února k vidění audio systémy nejžádanějších značek z celého světa.

 

 

Výstava je rozdělaná na dvě části. Jedna je ‚Stereo‘, což jsou tradiční prezentace reprosoustav a komponentů, a ‚Headphones‘, která v akusticky oddělených pokojích poskytne ideální podmínky pro intimní poslech sluchátek. Pro ty z vás, kteří byste se na Floridu chtěli vypravit vězte, že hotel je pohodlně dostupný jen pár minut od mezinárodního letiště Tampa odkud je možné využít kyvadlovou dopravu do hotelu zdarma. Jednodenní vstupenka stojí 25 USD. Vstupné na všechny tři dny je za 35 USD. Další slevy možné. Dokonce studenti, ale i druhá osoba manželského páru mají vstup zdarma!

 

 

 

Hned ve dvou reportážích přítomné novináře zaujal pokoj Elac. Jako pohon a zdroj zde byly použity komponenty řady Elac Alchemy: předzesilovač se streamerem DDP2 a pár stereofonních koncových zesilovačů DPA2 v režimu mono. Jako zdroj byl zvolen Elac Discovery Music Server s nainstalovaným jádrem Roon Essentials. Oba páry stojanových reprosoustav, upgradované Vela BS404.2 s novým tweeterem Elac JET6 a třípásmový model S503 z nejvyšší série Concentro s koaxiálním měničem, byly s komponenty propojeny kabeláží Cardas.

 

 

The Absolute Sound zmiňuje Elac na několika místech reportáže a setup Elac označil jako expozici s ‚nejlepším zvukem s přihlédnutím k ceně‘:

 

„Nejlepšími a nejdražšími reproduktory v této místnosti byly Concentro S503, které stojí pouhých 7 000 $, přesto se mohou pochlubit výškovým reproduktorem AMT namontovaným do středu 5” hliníkové membrány středotónového reproduktoru. Hloubky produkuje 7” woofer a všechny dohromady jsou zasazeny do drobného stojanového reproduktoru. Vzhledem k jeho schopnostem zobrazení prostoru, rozlišení a hloubce basů, které jsou poháněny stejně dostupnou elektronikou Elac, byste si řekli, že se nacházíte v přítomnosti mnohem dražšího systému.

 

. . . . ELAC, bez ohledu na to, kdo je momentálně jeho šéfkonstruktérem, je neustále i pro náročné posluchače cenově výhodný.“

 

 

Co píše Joseph Greenham pro HiFi Pig?

 

„Můj kámoš se mě krátce po skončení show zeptal: ‚Hej Jo, jaký repráky pod 10 000 $“ by sis odnesl domů?‘ Na to je většinou dost těžké odpovědět. Naštěstí pro nás všechny přinesl ELAC hned dvě nové možnosti. Jak třípásmový stojanový Concentro S 503 (v lesklé bílé povrchové úpravě, 7 000 USD) tak i stojanový Vela BS 404.2 (černý lesklý lak, 3 500 USD) byly totiž úžasné. Zejména ELAC Concentro S 503, poháněný vlastními komponenty Alchemy DDP2 Pre/DAC (2 900 USD) a Stereo/Mono výkonovým zesilovačem Alchemy DPA2 (1 750 USD) byly jedny z nejlepších. V místnosti byl zároveň vystaven nový subwoofer Varro a návštěvníci (včetně mě) mohli přísahat, že je připojen. Neuvěřitelný zvukový obraz a objem basů. Redakce rozhodně doporučuje, mohu-li to tak říci.“

 

Zdroj a použité fotografie: the absolute sound a HiFi Pig.

 

 

 

 

Porovnat produkt