BaSys.cz BaSys.cz BaSys.cz

Pro Audio

Na ven

Na doma

Do auta
Témata Zavřít X

Elac NAVIS


2019/06/05

Nekompromisní highendová aktivní reprosoustava poháněná nejlepšími zesilovači ve své kategorii? Odpovědí na tuto otázku je nová řada Elac NAVIS. Zatímco většina aktivních reprosoustav na trhu se spoléhá na zesílení ve třídě D, technici z Elacu doplnili špičkové měniče těchto soustav plně analogovými zesilovači s celkovým výkonem 300 W. Výsledkem je maximální výkon a zvuk, který snese i nejpřísnější kritéria.

Praha, 5. června 2019 – Společnost BaSys CS, výhradní distributor produktů ELAC pro ČR, představuje na našem trhu novou řadu vysoce kvalitních aktivních reprosoustav Elac NAVIS. Tato série zahrnující dvě sestavy NAVIS ARB-51 (policová) a NAVIS ARF-51 (podlahová) zachovává obecné výhody aktivních reprosoustav s vestavěným zesilovačem, jako je univerzálnost použití a bohatá konektivita, a přidává exkluzivní vlastnosti i vzhled. Vestavěný analogový zesilovač tri-amp dodává v případě obou modelů jednotlivým měničům samostatné výkonové toky. 160 W je určeno pro basy, 100 W středům a 40 W výškám. Celkových 300 W napájí jednotlivé sekce signálem s optimálními vlastnostmi bez limitace a zkreslení.

Koncentrický středo-výškový měnič

Kromě integrace analogových zesilovačů je přirozený přednes reprosoustav NAVIS docílen díky vestavěným reproduktorům. Použitý koncentrický středo-výškový měnič spojuje ideálním způsobem obě pásma tak, že zvuk vychází z jednoho bodu a směřuje k uším posluchače po stejné ose. Měniče obou kmitočtových pásem jsou spojeny bez švů, což přináší zvukové i designové benefity. Tyto reproduktory doplňují basové měniče o průměru 150 mm s hliníkovou membránou, které produkují překvapivě mohutný základ.

Široké možnosti připojení

Díky aktivnímu provedení lze reprosoustavy NAVIS připojit k libovolnému analogovému zdroji, jako je předzesilovač nebo přímo zdrojový komponent s linkovým audio výstupem a možností plynulé regulace úrovně signálu. NAVIS lze propojit kabely RCA a také i kvalitativně vyšším symetrickým rozhraním XLR.

Bezdrátový streaming hudby a možná rozšíření

Sestavy Elac NAVIS ARB-51 i NAVIS ARF-51 jsou také osazeny přijímačem AirX2, který umožňuje bezeztrátově přenášet zvuk ze zdroje do reproduktorů. Využívá při tom technologii KleerNet a kmitočtové pásmo 2,4 GHz. Pro využití této možnosti stačí vložit mezi stávající audio systém a reprosoustavu speciální NAVIS Transmitter.

Dalším vhodným doplňkem zajišťujícím neomezené možnosti streamingu hudby v nejvyšší dostupné kvalitě je jednotka Discovery Connect. S ní se reprosoustava NAVIS stane autonomním bezdrátovým streamovacím systémem a při kombinaci s Elac Discovery Serverem se díky integrované aplikaci ROON otevírají téměř neomezené možnosti streamingu hudby kombinující na jednom místě mnoho zdrojů, jako je Tidal, iTunes, soubory uložené na externím USB disku, nebo domácím úložišti NAS.

Reprosoustavy NAVIS jsou dostupné v tradičním černém a bílém klavírním laku. Regálová stereo sada je k dostání za 52 000 Kč a sloupové podlahové provedení stojí 104 000 Kč. Elac NAVIS Transmitter, který umožní bezdrátový přenos ze zesilovače do reprosoustavy, je k dispozici za 3 900 Kč. Jednotka Elac Discoivery Connect, která nabízí elegantní řešení bezdrátového streamingu, je na trhu za 12 000 Kč.

Porovnat produkt