BaSys.cz BaSys.cz BaSys.cz

Pro Audio

Na ven

Na doma

Do auta
Témata Zavřít X

Hifi-voice.cz - Rotel RA-6000 & DT-6000


2022/12/29

Online magazín Hifi-voice.cz testuje limitovanou sérii komponentů řady 6000.

Příběh značky Rotel začíná v roce 1961 u pana Tomoki Tachikawi, může původem z Taiwanu, který se rozhodl v Japonsku nejen studovat, ale i zužitkovat svůj obchodní talent a slabost pro techniku. Nu a pak už během několika málo let jméno Rotel začalo rezonovat světem domácí reprodukční techniky. No a protože vloni uplynulo krásné diamantové výročí, neboli 60 let od založení, bylo na místě obdarování. A jelikož není lepšího dárku, než toho, který dáte sami sobě, rozhodli se v Rotel pro limitovanou řadu komponentů, jimž nadělili přídomek 6000.

Rotel RA-6000

Už první pohled na zesilovač RA-6000 vám jasně řekne, že se nacházíte v hájemství Rotelu. Estetika je nezaměnitelná, jako kdyby v ní designéři zkusili zkoncentrovat „best of“ posledních pár desítek let. Trochu odlišné proti nejnovějšímu stylu jsou výrazná vertikální žebra po okrajích čelního panelu a celkově jako kdyby tu Rotel přiostřil každou hranu.

Ale obecně poznáte to uspořádání – obdélníček displeje přímo ve středu nahoře, velký ovladač hlasitosti vpravo, menší kulaté spínací tlačítko vlevo, obě obkroužená tenkým modrým proužkem. Pod displejem jsou úhledně srovnané dva řádky s celkem 14 tlačítky pro přímý přístup k dostupným vstupům. Přidejte k tomu čtveřici tlačítek pro nastavování pod ovladačem hlasitosti a přepínač reproterminálů spolu s USB portem pro datové paměti na opačné straně čela a máte velmi komplexní ovládací možnosti.

Pokračování testu zde.

Porovnat produkt