BaSys.cz BaSys.cz BaSys.cz

Pro Audio

Na ven

Na doma

Do auta
Témata Zavřít X

Mateřská společnost Pioneer DJ AlphaTheta Corporation získává Serato


2023/09/26

Společnost AlphaTheta Corporation, která dohlíží na značky včetně Pioneer DJ a Rekordbox, oznámila akvizici společnosti Serato Audio Research Limited.

 

 

Obě společnosti 11. července oznámily akvizici všech akcií Serato společností AlphaTheta. Tento krok v současné době čeká na schválení od novozélandského zámořského investičního úřadu a na finalizaci dalších obvyklých podmínek.

 

Společnosti spolupracovaly již dříve. Populární DJ software Serato byl poprvé kompatibilní s hardwarem Pioneer DJ v roce 2012 s vydáním kontroleru DDJ-SX. Mnoho ovladačů Pioneer DJ, které byly vydány v dekádě od té doby, byly kompatibilní se Serato spolu s vlastním softwarem Pioneer DJ – Rekordbox.

 

Navzdory akvizici budou AlphaTheta a Serato nadále fungovat jako samostatné značky. Podle tiskové zprávy oznamující novinky to bude zahrnovat „pokračování jejich dlouhodobých partnerství s klíčovými hráči v DJském hardwarovém a softwarovém průmyslu“.

 

Generální ředitel AlphaTheta Yoshinori Kataoka o akvizici řekl: „Jsem potěšen, že mohu oznámit akvizici společnosti Serato. Prostřednictvím rozsáhlých diskusí v rámci naší společnosti a s manažerským týmem společnosti Serato jsme zkoumali nové způsoby, jak přispět k tomuto odvětví. Začlenění Serato do skupiny AlphaTheta povede k novým synergiím a významným technologickým inovacím, které komunitě přidají trvalou hodnotu.

 

Young Ly, generální ředitel společnosti Serato, řekl: „Serato se těší 25leté historii úspěchu, který je poháněn cílevědomým zaměřením na obsluhu DJů, producentů a umělců. Jsme neuvěřitelně hrdí jak na sílu našeho podnikání, tak na komunitu, která naši značku obklopuje. Dnes jsme nadšeni, že můžeme prohloubit naše dlouhodobé partnerství s AlphaTheta a urychlit způsob, jakým vytváříme hodnotu pro naše uživatele a průmysl.

 

AlphaTheta Corporation začala jako divize Pioneer DJ Corporation v roce 1994. V roce 2020 Pioneer DJ Corporation změnila název společnosti na AlphaTheta Corporation, „aby lépe odrážela naše hodnoty a vizi“. V březnu téhož roku byl Pioneer DJ prodán vlastníky akciové společnosti KKR japonské společnosti Noritsu za 606 milionů $.

 

Zpráva o akvizici Serato společností AlphaTheta přichází pro obě společnosti v rušné době. V lednu společnost Serato oznámila příchod svého nového DAW, Serato Studio 2.0. Minulý měsíc bylo oznámeno, že Pioneer DJ's CDJ-3000 nyní může streamovat hudbu z Beatport pomocí StreamingDirectPlay.

 

Začátkem tohoto roku Pioneer DJ oznámil nový 4kanálový mixážní pult DJM-A9 a také nový all-in-one DJ systém OPUS-QUAD.

Porovnat produkt