BaSys.cz BaSys.cz BaSys.cz

Pro Audio

Na ven

Na doma

Do auta
Témata Zavřít X

Michi X5 S2 and Rotel DT-6000


2024/02/08

Americký odborný časopis založený již v roce 1995 každoročně sepisuje seznam produktů, které se jeho redaktorům v předchozím roce nejvíce „zaryly pod kůži“. V letošním seznamu takových výrazných produktů se (samozřejmě zcela po zásluze) objevily i dva modely Rotel, více dojmů a postřehů níže…

 

  Philip Beaudette, Michi X5 S2:

 

Jako člověk, který už slyšel hromadu integrovaných zesilovačů – recenzování komponentů se věnuji od roku 2006 - mohu jednoznačně říci, že Michi X5 S2 nabízí za své peníze fakt hodně. Nepřekvapilo by mě, kdyby mi někdo řekl, že stojí 15 tisíc dolarů. Na trhu jsou možná integrované zesilovače s větší výbavou: automatický room correction, lepší správa basů, síťový streaming. Nicméně kromě modelu M8xi od Musical Fidelity (recenze Rogera Kanna z roku 2020), se žádný jiný integrovaný zesilovač, o kterém vím, nemůže pochlubit výkonem 350 W do 8 ohmů a 600 W do 4 ohmů. To, že se Michi X5 S2 prodává za 8 tisíc dolarů, mě při jeho síle, prémiových součástkách a konstrukci nutí nevěřícně kroutit hlavou. Pokud máte zájem o výkonný integrovaný zesilovač se špičkovým D/A převodníkem a gramofonovým předzesilovačem, které se vyrovnají samostatným komponentům, Michi X5 S2 nemá konkurenci.

 

  Roger Kanno, DT-6000:

 

Když si dnes chcete koupit přehrávač optických disků, tak nemáte moc možností. Rotel DT-6000 řady Diamond sice přehrává pouze CD, ale je to zároveň také plnohodnotný D/A převodník s podporou DSD i MQA za mimořádně atraktivní cenu. S velkým náskokem překonal můj referenční univerzální Blu-ray přehrávač-DAC Oppo UDP-205. A ačkoliv jsem si nemyslel, že by mohl zlepšit zvuk mého systému ve kterém mám velmi dobrý předzesilovač s D/A převodníkem Anthem STR, přesto se tak stalo. Rotel do modelu DT-6000 našlapal spoustu skvělého zvuku a nabízí jej za cenu, která z něj činí neuvěřitelně výhodnou nabídku.

 

 

Porovnat produkt