BaSys.cz BaSys.cz BaSys.cz

Pro Audio

Na ven

Na doma

Do auta
Témata Zavřít X

Nová modelová řada je oslavou 60ti letého výročí značky Rotel


2022/06/22

Pocta dědictví, odkazu a vášně značky Rotel a rodině zakladatelů.


TOKYO, JAPONSKO (22. ČERVNA 2022)
 – Dva nové modely Rotel “Diamond Series” připomínají, demonstrují a slaví 60 leté dědictví značky, kterou v roce 1961 v japonském Tokiu založil s neutuchajícím závazkem kvality a vášní pro výjimečný zvuk pan Tomoki Tachikawa. Rodina Tachikawa řídí a vlastní značku Rotel dodnes.     

Modelová řada Diamond obsahuje DAC CD transport DT-6000 a integrovaný zesilovač RA-6000. Oba komponenty promlouvají novým jazykem industriálního designu v moderním stylu a zároveň vzdávají hold generacím modelů z minulosti.  

Jak se od významné oslavy sluší a patří, komponenty Diamond nabízejí mimořádně vysoký standard zvukového projevu, jež je výsledkem kombinace obvodového řešení převzatého z řady Michi a velmi kvalitní zakázkové součástkové základny. To vynáší tyto nové výrobky na špičku sortimentu Rotel.

DAC CD transport DT-6000 je nekompromisním zdrojem pro náročné audiofily a milovníky hudby, který probudí zvuk do neslýchané přesnosti. Středobodem modelu DT-6000 je osmikanálový D-A převodník ESS Sabre ES9028PRO nakonfigurovaný jako dvojice čtyř monofonních převodníků vyhrazená pro levý a pravý audio kanál. Obvody zpracování dat digitálních streamů extrahují zvukové nuance s mimořádnou čistotou, smyslem pro detail a výjimečně nízkou hladinou šumu. DAC napájí plně diferenciální výstupní filtry vlastní konstrukce osazené pro realistickou reprodukci pečlivě vyladěnými součástkami. DT-6000 je napájen toroidním transformátorem vlastní výroby a sestavou vysokokapacitních filtračních kondenzátorů se štěrbinovou folií a nízkým rozptylem vířivých proudů. Všechny důležité obvody jsou napájeny nezávislými, od sebe izolovanými zdroji, proto je zbytkový šum a zkreslení ještě nižší.

Vstup PC-USB podporuje kódování MQA a reprodukci hudebních souborů ve formátu DSD. Koaxiální a optická digitální rozhraní jsou ideální pro připojení audio streamerů a mediálních přehrávačů s výstupním signálem PCM a rozlišením až 32bit/384kHz. Nekompromisní kvalita reprodukce je samozřejmě poskytována také od šasi odpruženou CD mechanikou s výsuvným podavačem disků. 

Integrovaný zesilovač RA-6000  dodává s využitím technických a akustických řešení převzatých od vlajkových lodí série Michi při 4 ohmové zátěži poctivých 2 x 350 W. Velké péče bylo věnováno především zapojení a výběru součástkové základny ve zvukových obvodech a konstrukci napájecího zdroje. Zároveň se navázalo na již dosažená zlepšení modelů Rotel MKII. Řada vstupů umožňuje připojení současných, ale i starších zdrojů. K dispozici jsou tři koaxiální a tři optické digitální vstupy, tři analogové vstupy RCA, USB vstup pro PC s podporou MQA, Bluetooth aptXTM HD pro bezdrátové streamování ve vysoké kvalitě, symetrický vstup XLR, USB vstup na předním panelu pro výrobky iOS a v neposlední řadě vstup PHONO pro gramofony osazené přenoskou MM potěší příznivce vinylových desek.

RA-6000 a DT-6000 série Diamond jsou dostupné v provedení Black a Silver u autorizovaných prodejců Rotel na přelomu srpna a září 2022.

DOPORUČENÉ CENY:

 

  • RA-6000: 115000 Kč
  • DT-6000: 59000 Kč

 

O ZNAČCE ROTEL

Audio komponenty Rotel jsou známé po celém světě díky své kvalitě, spolehlivosti, hodnotě a především výjimečné kvalitě zvuku. Rotel, jako rodinná firma založená roku 1961, využívá svého mezinárodního vývojového týmu a vyrábí výrobky ve své vlastní továrně.  Rotel Electronics hrdě nabízí ucelenou řadu elektroniky, která soustavně získává příznivé hlasy kritiků a prestižní ocenění v oboru. Díky značným investicím do nových technologií a výroby je Rotel připraven čelit výzvám rozvíjejícího se specializovaného trhu s elektronikou.

 

DOVOZCE:

BaSys CS, s.r.o.

Sodomkova 1478/8

110 00, Praha 10 - Hostivař

Porovnat produkt