BaSys.cz BaSys.cz BaSys.cz

Pro Audio

Na ven

Na doma

Do auta
Témata Zavřít X

Rotel představuje dva mohutné výkonové zesilovače pro domácí kino


2023/10/06

Tokyo, Japonsko (5. září 2023) – Rotel s potěšením oznamuje představení dvou dlouho očekávaných vícekanálových výkonových zesilovačů pro domácí kino: RMB-1585MKII a RMB-1587MKII. 

 

Tyto výjimečné zesilovače jsou ztělesněním hrdého dědictví a nesou tradici značky Rotel, jakožto pečlivého tvůrce zesilovačů třídy AB, které splňují očekávání nejvyšších standardů kvality.

 

  Zesilovač třídy AB RMB-1587MKII

 

Model RMB-1587MKII poskytuje zesílení ve třídě AB o výkonu 155 wattů na kanál osmi ohmovým reprosoustavám při současném buzení všech sedmi kanálů. S impedancí 4 ohmy zesilovač dosahuje až 250 wattů na kanál a ve dvoukanálovém režimu dokonce ohromujících 335 wattů na kanál.

 

Zesilovač napájí dvojice vysoko proudých toroidních transformátorů vlastní výroby, které zásobuji celkem 8 velmi účinných velkokapacitních úložných kondenzátorů. Takto vytvořený bohatý rezervoár energie představuje celkovou kapacitu 120 000 uF. Architektura napájecího zdroje dodává basům hlubokou, kontrolovanou a bohatou energii i když je zesilovač zatížen nejnáročnějšími reproduktorovými soustavami. RMB-1585MKII navazuje na modernizovanou konstrukční architekturu MKII společnosti Rotel, která zahrnuje optimalizaci obvodů a součástek napájecího zdroje a zesilovacích stupňů, aby díky oddělení signálových cest poskytoval přesný a čistý zvuk se zanedbatelným zkreslením.

 

Pohodlné automatické přepínání mezi vstupy XLR a RCA zajišťuje kompatibilitu s jakýmkoli AV procesorem, nebo výstupem předzesilovače přijímače domácího kina a vstup/výstup 12V dálkové spouště poskytuje jednoduché ovládání napájení. O optimální chlazení RMB-1587MKII pečují čtyři termostatem řízené, mimořádně tiché, ventilátory s proměnnou rychlostí.

 

RMB-1587MKII je k dispozici v černé a stříbrné barvě.

 

 

  Zesilovač třídy AB RMB-1585MKII

 

RMB-1585MKII je navržen tak, aby do pěti kanálů poskytoval bezkonkurenční zvuk s klasickým proprietárním zesílením od Rotelu ve třídě AB. Zesilovač bez námahy dodává 210 wattů na kanál do 8 ohmů a působivých 340 wattů na kanál při 4 ohmech při provozu všech kanálů současně. Při buzení 2 kanálů zesilovač vyniká ještě více a dosahuje úžasných 440 Wattů na kanál, což zajišťuje optimální distribuci výkonu i při extrémních podmínkách zatížení.

 

Pro produkci kontrolovaných a hlubokých basů a zároveň jemných a detailních středů a výšek používá RMB-1585MKII dvojici předimenzovaných toroidních transformátorů vlastní výroby a 8 vysoce účinných velkokapacitních úložných kondenzátorů s celkovou kapacitou 120 000 uF,

 

Zesilovač navazuje na modernizovanou konstrukční architekturu MKII společnosti Rotel, která zahrnuje optimalizaci obvodů a součástek napájecího zdroje a zesilovacích stupňů, aby díky oddělení signálových cest byl jeho zvuk detailní a přesný. 

 

Na zadním panelu zesilovače se nachází přepínač, který umožňuje snadnou volbu konfigurace jako 3kanálového s podporou režimu Bi-Amp kanálů 1+2 a 4+5. Když je aktivován Bi-Amp, kanály 1+2 automaticky využívají zdrojový vstup #1 a kanály 4+5 automaticky využívají zdrojový vstup #5, což umožňuje samostatné napájení do oddělených svorek reprosoustav do sekce pro vysoké a nízké kmitočtové pásmo. Tato jedinečná konfigurace zajišťuje přesné směrování signálové cesty a efektivní oddělení vysokofrekvenčního (HF) a nízkofrekvenčního (LF) reproduktoru. Výsledný zvuk zvyšuje rozlišení a poskytuje reproduktorům ještě vyšší zvukový výkon.

 

Pohodlné automatické přepínání mezi vstupy XLR a RCA zajišťuje kompatibilitu s jakýmkoli AV procesorem, nebo výstupem předzesilovače přijímače domácího kina a vstup/výstup 12V dálkové spouště poskytuje jednoduché ovládání napájení.

 

O optimální chlazení RMB-1585MKII pečují čtyři termostatem řízené, mimořádně tiché, ventilátory s proměnnou rychlostí.

 

RMB-1585MKII je k dispozici v černé a stříbrné barvě.

 

 

  Doporučené ceny

 

  • RMB-1585MKII 100 000Kč
  • RMB-1587MKII 110 000Kč

 

  O značce About Rotel

 

Audio komponenty Rotel jsou známé po celém světě díky své kvalitě, spolehlivosti, hodnotě, a především výjimečné kvalitě zvuku. Rotel, jako rodinná firma založená roku 1961, využívá svého mezinárodního vývojového týmu a vyrábí výrobky ve své vlastní továrně.  Rotel Electronics hrdě nabízí ucelenou řadu elektroniky, která soustavně získává příznivé hlasy kritiků a prestižní ocenění v oboru. Díky značným investicím do nových technologií a výroby je Rotel připraven čelit výzvám rozvíjejícího se specializovaného trhu s elektronikou.

Porovnat produkt