BaSys.cz BaSys.cz BaSys.cz

Pro Audio

Na ven

Na doma

Do auta
Témata Zavřít X

Sluchátka a reproduktory Energy Sistem řady Eco Audio z recyklovaných plastů a dřeva z udržitelných zdrojů


2024/02/26

Myšlenka udržitelnosti je jednou z klíčových témat dnešního světa a využití recyklovaných materiálů se dotýká téměř všech odvětví. Španělský výrobce audio produktů Energy Sistem, který je díky vynikajícímu poměru ceny a kvality na našem trhu stále populárnější, představil nedávno koncept „udržitelné hudby“. Pod označením Eco Audio uvedl řadu sluchátek a reproduktorů, k jejíž výrobě jsou využívány recyklované plasty a další udržitelné materiály.

 

Společnost Energy Sistem, která má ve svém logu srdce, se kromě toho zapojila i do dalších projektů souvisejících s ochranou životního prostředí. Společně s Gravity Wave odstraňuje rybářské sítě a další plasty ze Středozemního moře a ve spojení s Bosquiou vysadila dva lesy “Energy Sistem”.

 

Řada produktů Energy Sistem Eco Audio zahrnuje aktuálně čtveřici malých bezdrátových sluchátek do uší, několik barevně výrazných sluchátek přes uši v populárním urban stylu a jeden Bluetooth reproduktor. Všechny produkty se vyznačují nepřehlédnutelným designem využívajícím výrazné barvy nebo zajímavé provedení ve dřevě z udržitelných lesů.

 

Absolutně bezdrátová sluchátka řady Eco Audio

 

Z nabídky lze vyzdvihnout například designově velmi povedená absolutně bezdrátová sluchátka Energy Sistem Senshi Eco ve světle modrém provedení, k jejichž výrobě byl využit 100% GRS certifikovaný (Global Recycled Standard) recyklovaný plast. Tyto “pecky” padnou pohodlně do uší a nabízí zajímavou kombinaci vlastností, jako například 5hodinovou výdrž plus potenciál pro dalších 20 hodin v baterii vestavěné do ochranného pouzdra. Ovládání základních funkcí včetně přijmutí hovoru je k dispozici přímo na sluchátkách a při jejich vyjmutí z uší se přehrávání automaticky pozastaví. Bezdrátovou komunikaci s telefonem nebo jiným zařízením zajišťuje Bluetooth 5.3. A to nejlepší? Na našem trhu se prodávají za 1 299 Kč.

 

Z nabídky true wireless sluchátek stojí za zmínku také špunty Energy Sistem Eco True Wireless Beech Wood (1 799 Kč), který zaujme krásným dřevěným provedením. Při výrobě sluchátek i pouzdra je kromě recyklovaných plastů využito také bukové dřevo z udržitelných zdrojů s mezinárodní certifikací FSC. Ergonomické provedení sluchátek doplňují senzory pro dotykové ovládání a samozřejmostí je vestavěný mikrofon umožňující telefonování. Konektivitu zajišťuje Bletooth 5.1 a sluchátka vydrží hrát na jedno nabití až 8 hodin. Energii pro dalších 12 hodin skrývá powerbanka v pouzdru, které lze dobíjet buď bezdrátově nebo USB-C kabelem.

 

 

  Bezdrátová sluchátka Eco Audio s FM rádiem

 

Pohodlná sluchátka Energy Sistem Radio Color (990 Kč) s polstrovaným a nastavitelným hlavovým mostem jsou také vyrobena ze 100% recyklovaného plastu s certifikací GRS (Global Recycled Standard). Kromě bezdrátového poslechu hudby z telefonu, počítače nebo jiného přehrávače umožňují tato sluchátka také poslouchat hudbu z vložené Micro SD karty a navíc umí přijímat a reprodukovat vysílání FM rádií. Samozřejmostí je možnost handsfree hovorů. Ovládání všech klíčových funkcí probíhá pomocí tlačítek vestavěných do náušníků. Nabitá sluchátka hrají až 16 hodin a v případě vybití je lze propojit s telefonem i audio kabelem. V nabídce jsou v modré barvě a velmi zajímavém provedení kombinujícím matně bílou barvu plastů s bledě meruňkovým odstínem polstrování. 

 

 

 

  Eco Bluetooth reproduktor s RGB osvětlením

 

Malý, hlasitý a odolný. Tak by se dal označit bezdrátový reproduktor Energy Sistem Yume Eco (1 490 Kč) z řady ekologických audio produktů vyrobených ze 100% recyklovaného plastu s certifikací GRS. Pohodlně se vejde i do malého batůžku a s výkonem 15 W nabídne až 12 hodin hlasité  hudby. Přehrávat umí nejen z telefonu nebo jiného zařízení pomocí Bluetooth 5.3, ale díky slotu pro Micro SD kartu a standardnímu USB konektoru si poradí i se skladbami uloženými na paměťové kartě nebo USB klíčence. A navíc podporuje i bezdrátové připojení dvou reproduktorů současně pro plnohodnotný stereofonní poslech. Atraktivním prvkem je také jeho nastavitelné BRB podsvícení. A protože naplňuje certifikaci IPX6, neuškodí mu ani proud tryskající vody.

 

 

Porovnat produkt